Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ

Τα νεοταξικά παπαγαλάκια, οι νεροκουβαλητές μιας αριστεράς δήθεν προοδευτικής, δήθεν στρατευμένης στα συμφέροντα του λαού, αποκαλύπτονται με αφορμή τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τους μιναρέδες στην Ελβετία. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι Ελβετοί αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος να απαγορευτεί η ανέγερση νέων μιναρέδων στη χώρα (προσοχή, όχι τζαμιών). Υπέρ της απαγόρευσης ψήφισε το 57,5% όσων προσήλθαν στις κάλπες (συμμετοχή 53%). Δεν είναι σκοπός μου να εξετάσω αν μια τέτοια απαγόρευση είναι σωστή ή όχι. Άλλωστε καθένας δικαιούται να έχει μια γνώμη επ’ αυτού. Θέλω να καταδείξω ότι όλος αυτός ο συρφετός της μαζικής χειραγώγησης δεν ανέχεται διαφορετικές γνώμες από αυτές που υπηρετεί, ακόμα και αν αυτές οι διαφορετικές γνώμες είναι η με δημοκρατικό τρόπο έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο γύρω από το θέμα αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παρουσιάζεται σε ΟΛΑ τα ειδησεογραφικά sites από το πρίσμα των αντιπάλων της απαγόρευσης. Διαβάζουμε λοιπόν (εντελώς ενδεικτικά) για έκφραση μισαλλοδοξίας και σοκ (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1080429&lngDtrID=245), σάλο, προσβολή στο Ισλάμ, διάκριση, ακροδεξιά (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=508805), παραβίαση δικαιωμάτων, αρχή του προβλήματος (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/12/2009_311012), καταδίκη της απόφασης, αντιδράσεις, επίθεση στην θρησκευτική ελευθερία, (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=302202&ct=2&dt=30/11/2009), επίθεση κατά της συνύπαρξης, πρόκληση, εξτρεμισμό,   (http://www.express.gr/news/world/239733oz_20091201239733.php3), λανθάνουσα ξενοφοβία, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μίσος

(http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4946613,00.html), καταφανή διάκριση, αρνητικές συνέπειες, αδικαιολόγητο περιορισμό, απόφαση αντίθετη με το διεθνές δίκαιο (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11411&subid=2&pubid=1401790).

Όλα αυτά από εκείνους που συνηθίζουν να επικαλούνται τον Βολταίρο όταν επιζητούν την ανοχή στα όσα εξωφρενικά κατά καιρούς ξεστομίζουν. Όταν όμως ένας λαός εκφράζει την θέληση του μέσω δημοψηφίσματος τα ξεχνάνε όλα, ξεχνάνε και τις δημοκρατικές προσωπίδες τους και πολεμούν για να πνίξουν την αντίθετη άποψη σε έναν χείμαρρο προσβολών, ύβρεων και κινδυνολογιών. Θαυμάστε δημοκρατικό ήθος...Τι μας λένε στην ουσία αυτοί οι φαιδροί; Μας λένε ότι είτε θα συμμορφωνόμαστε με τις επιταγές τους ή θα μας γονατίσουν πολεμώντας μας από παντού.

Ας ξυπνίσουν από την ολοκληρωτική φαντασίωσή τους. Θα υπάρχουν πάντα αντίθετες φωνές. Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το πολιτικά ορθό όπως το ορίζουν οι εξουσιαστές. Θα υπάρχουν πάντα σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και όλες αυτές οι φωνές θα δυναμώνουν όλο και περισσότερο όσο αυτή η εξουσιαστική ψευτοδιανόηση πασχίζει να μας πνίξει στα ψέμματά της.
Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου