Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ

Δεν έχω δει να γίνεται λόγος για την νέα βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού κράτους που τοποθετήθηκε από την απελθούσα (?) κυβέρνηση Παπανδρέου. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω εν μέσω πρωτοφανών συγκυριών για το Έθνος βρέθηκαν άνθρωποι να νομοθετήσουν για την οριστική κατάργηση οποιουδήποτε ουσιαστικού περιορισμού στην είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα....
Εφημερίς της κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 2225 Τεύχος Δεύτερο 4 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις

Αριθμ. Οικ. 23443 (1)

Καθορισμός του τύπου άδειας διαμονής που χορηγείται σε υπηκόους τρίτων χωρών, συντρόφους πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έλληνα, με τον οποίο διατηρούν σταθερή σχέση προσήκοντως αποδεδειγμένη.

Άρθρο μόνο

1. Επιτρέπεται η είσοδος και η διαμονή στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών, συντρόφων πολίτη της Ε.Ε. ή Έλληνα, με τον οποίο διατηρούν σταθερή σχέση προσήκοντως αποδεδειγμένη, και τον συνοδεύουν κατά την είσοδο του στην χώρα ή εισέρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να τον επισκεφθούν ή να συνενωθούν με αυτό.

2. Στα πρόσωπα αυτά, εάν δεν είναι κάτοχοι ισχύοντος τίτλου διαμονής επιβάλλεται, όπου απαιτείται βάσει του Κανονισμού 539/2001, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, η κατοχή θεώρησης εισόδου (θεώρηση Σέγκεν), που εκδίδεται ατελώς και με απλουστευμένη διαδικασία.

3. Οι ανωτέρω υπήκοοι τρίτων χωρών έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα έως τρεις μήνες χωρίς κανέναν όρο ή διατύπωση, εφόσον είναι κάτοχοι ισχύοντος διαβατηρίου ή θεώρησης, όπου απαιτείται και συνεδεύουν ή πηγαίνουν να συναντήσουντον πολίτη της Ένωσης ή τον Έλληνα.

4. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που επιθυμούν να διαμείνουν στην χώρα για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις μήνες, οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του ΥΠΕΣ, εντός του επιτρεπόμενου χρόνου νόμιμης διαμονής τους στην Ελλάδα και εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋθοθέσεις:

(περιληπτικά):

Α) ταξιδιωτικό έγγραφο σε ισχύ
Β) Απόδειξη της σταθερής διαμονής του πολίτη Ε.Ε. στην Ελλάδα
Γ) κοινή κατοικία με πολίτη Ε.Ε. ή Έλληνα
Δ) έγγραφη απόδειξη της σταθερής σχέσης με πολίτη Ε.Ε. ή Έλληνα
Ε) ασφαλιστική κάλυψη ασθένειας

5. (περιληπτικά): ως τεκμήρια της σταθερότητας της σχέσης λογίζονται ένα από τα παρακάτω:

Α) καταχωρισμένη συμβίωση ή ύπαρξη κοινού ή υιοθετημένου τέκνου
Β) ανάληψη κοινών μακροπρόθεσμων νομικών, κοινωνικών ή οικονομικών δεσμεύσεων

6. (περιληπτικά): Απαραίτητα δικαιολογητικά

-αντίγραφο διαβατηρίου με την απαραίτητη θεώρηση όπου απαιτείται
-βεβαίωση εγγραφής μέλους Ε.Ε. ή αντίγραφο ταυτότητας Έλληνα
-Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για νοσοκομειακή/φαρμακευτική περίθαλψη
-έγγραφες αποδείξεις κοινής κατοικίας (π.χ. μισθωτήριο, λογαριασμοί)

7. (περιληπτικά) Η άδεια διαμονής έχει ισχύ ένα έτος και ανανεώνεται για δύο έτη με τις ίδιες προϋποθέσεις για δύο έτη.

11. (περιληπτικά) Οι κάτοχοι της άδειας διαμονής της παρούσας δικαιούνται να εργάζονται ως μισθωτοί.

12. (περιληπτικά) Άδεια διαμονής χορηγείται και σε περιπτώσεις όπου η σχέση συνάπτεται στην Ελλάδα.

13. (περιληπτικά) Άδεια διαμονής ισόχρονης διάρκειας χορηγείται και στα κάτω του 21ου έτους τέκνα του συντρόφου που τους συνοδεύουν ή έρχονται να τους συναντήσουν στην Ελλάδα. Τα μέχρι τώρα εκκρεμή αιτήματα εξετάζονται με τις νέες διατάξεις.

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Υπουργοί

Υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευάς Κουκουλόπουλος

Εργασίας & Κοινωνικής ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης

Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης

Προστασίας του Πολίτη Χ. ΠαπουτσήςΓια όσους δεν πολυκαταλαβαίνουν τις διατυπώσεις της υπουργικής απόφασης τα γράφω πολύ απλά:

Οποιοσδήποτε αλλοδαπός μπορεί να σκάει στα σύνορα με ένα μισθωτήριο ή έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ στον οποίο κάποιος πολίτης ή Έλληνας θα τον έχει ορίσει συνυπόχρεο, ένα αντίγραφο της βεβαίωσης εγγραφής του πολίτη Ε.Ε. (είναι το χαρτί που παίρνει χωρίς κανένα απολύτως κώλυμα όποιος πολίτης Ε.Ε. θέλει να δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα) ή της ταυτότητας του Έλληνα και να δηλώσει σύντροφος αυτού, να μπει αυτός και όσα παιδιά κάτω των 21 κουβαλάει μαζί του (γιατί 21 και όχι 18 άραγε;) και στην συνέχεια να πάρει και άδεια διαμονής και δικαίωμα εργασίας. Πλέον δε χρειάζεται καν να κουβαλιέται ο καλοθελητής που νομιμοποιεί τον αλλοδαπό στα σύνορα (και με την πείνα και την ηθική εξαθλίωση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία δεν θα είναι λίγοι, άλλωστε έχουμε ήδη χιλιάδες ελληνοποιημένους αλλοδαπούς). Το πολύ πολύ να τον βάζουν να υπογράφει και καμιά υπεύθυνη δήλωση ότι όντως έχει σύντροφο τον αλλοδαπό. Να σημειώσουμε ότι δεν βλέπω κανένα κώλυμα να περνάνε και ‘’ομοφυλόφιλοι’’ σύντροφοι και αυτό δεν το λέω ως ‘’ρατσιστικό’’ σχόλιο, απλά επισημαίνω το φαιδρό (;) του πράγματος, οποιοσδήποτε π.χ. Πακιστανός θα λέει ότι είναι σύντροφος ενός Έλληνα ή Άγγλου και θα εισέρχεται ακόμα και με παιδιά κάτω των 21 που απέκτησε από ετεροφυλοφιλικό γάμο. Η υπουργική απόφαση δεν αφήνει παραπονεμένους και όσους έχουν ήδη μπει παράνομα, μας πηδάνε που μας πηδάνε τις γυναίκες, τώρα θα το κάνουν και με πτυχίο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου