Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ...

Ο στόχος είναι να διαλύσουν τον μόνο συνεκτικό δεσμό που μας έχει απομείνει, την ελληνικότητά μας. Αν πάρουν ελληνική ιθαγένεια οι αλλοδαποί ανοίγουμε την κερκόπορτα. Θα ακολουθήσουν ορδές νέων μεταναστών και σε 2-3 δεκαετίες οι αλλοδαποί με ελληνική ταυτότητα θα αποτελούν τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού της χώρας.

Συνέπεια θα είναι να προκληθεί άνευ προηγουμένου χάος, καθώς για οτιδήποτε που μας χαρακτηρίζει σαν έθνος η νέα μειονότητα θα εγείρει αντιρρήσεις, προφασιζόμενη ότι προσβάλλεται. Ξεχάστε σημαία, εθνικό ύμνο, εθνικούς ήρωες και ιστορία. Σε λίγα χρόνια ο αθεόφοβοι θα μας πουν ότι εθνική ηρωίδα είναι η Κούνεβα (προς αποφυγή παρεξηγήσεων: άξιος ο αγώνας της για τα συνδικαλιστικά θέματα και άνανδρη η επίθεση εναντίον της, αλλά όχι και να της χαρίζει το κράτος ένα σπίτι...το έκαναν αυτό ποτέ για αστυνομικό που έπεσε στο καθήκον;).

Ο πολυεθνικός αχταρμάς που ονειρεύονται μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ένα από τα δύο κακά:
1) να καταντήσουμε αμερικανάκια
2) να ξεσπάσουν τρομακτικές συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών (και δεν αναφέρομαι σε ''εξεγερσιακά'' παραμυθάκια τύπου Δεκέμβρη 2008, αλλά σε νέο Κόσοβο).

Εξαρτάται από τον βαθμό επαγρύπνισης και τις δυνάμεις που διαθέτει πλέον αυτό το έθνος.

Οι κύριοι που μας κυβερνούν και όσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτούς (μεγαλοτραπεζίτες και λοιποί καπιταλιστές) θέλουν ανθρωπομάζες και όχι έθνη. Έτσι θα μπορούν ευκολότερα να κάνουν ότι θέλουν. Θα τους αφήσουμε?

Στηρίξτε κάθε πρωτοβουλία ενάντια στην καταστροφή της πατρίδας. Ενημερωθείτε, συζητήστε, στηρίξτε τις προσπάθειες για δημοψήφισμα, κατεβείτε σε πορείες, κάντε ότι περνάει από το χέρι σας πριν να είναι πολύ αργά.

Γιάννης

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η αστυνομία στην Ελλάδα και αλλού, το μπάχαλο και η σοβαρότης

Όλοι είδαμε τις εικόνες από την Κοπεγχάγη και πως αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές εναντίον της συνόδου με θέμα τα μέτρα για την κλιματολογική αλλαγή.
---Είδαμε τους αστυνομικούς να κάνουν προληπτικές προσαγωγές και ουδείς να διαμαρτύρεται από τους δημοσιογράφους, φοιτητές κτλ,
---είδαμε αστυνομικούς να καθηλώνουν (στην κυριολεξία) τους διαδηλωτές στο κατάστρωμα της οδού και κανένας να μην μπορεί να κουνηθεί.
Όλοι ήταν εφ’ ενός ζυγού επί γης με απόλυτη ησυχία και κανείς δεν μπορούσε να βγάλει κιχ. Ας τολμούσε. Και βέβαια που λόγος για καταστροφές σε μαγαζιά, σχολεία κτλ όπως κάνουν εδώ οι μεγάλοι δημοκράτες αναρχικοί, ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κατακάθια.
---Είδαμε τους αστυνομικούς να επιπίπτουν σε έναν διαδηλωτή και να τον ακινητοποιούν αν έκανε και την παραμικρή κίνηση σε βάρος αστυνομικού.
Και ερωτώ όλους τους αλήτες του Συνασπισμού και τα χαϊδεμένα παιδιά τους, κουκουλοφόρους και αναρχικούς: Γιατί αυτά που κάνουν εις βάρος της αστυνομίας στην Ελλάδα δεν μπορούν να τα κάνουν στο εξωτερικό; Ποιός από αυτούς τους αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μας απαντήσει; Αν αυτά που συνέβησαν στην Κοπεγχάγη συνέβαιναν στην Αθήνα δε θα ορύονταν όλος ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ; Δε θα φώναζαν όλες αυτές οι κακιές αδελφές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουμε αστυνομοκρατία; Η απάντηση είναι απλή:
Η Δανία είναι ένα σοβαρό κράτος, η Ελλάδα δεν είναι. Η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο, ένα ευνουχισμένο κράτος, ένα κράτος παραδομένο στην φασιστική μανία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας το πάρουμε χαμπάρι:
---Το φασιστικό κόμμα Ελλάδος λέγεται ΣΥΡΙΖΑ- Συνασπισμός ή όπως αλλιώς λέγονται αυτοί οι κοπρίτες.
---Το ρατσιστικό κόμμα Ελλάδος λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
---Το αμερικανοκρατούμενο κόμμα, το κόμμα της Νέας Τάξης λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Η προπαγάνδα που κάνουν όλες αυτές οι κακιές αδελφές του ΣΥΡΙΖΑ, οι δήθεν προοδευτικές, έχει αποχαυνώσει όλους τους Έλληνες. Ποιός τολμά να πει κάτι εναντίον των αναρχικών; Αμέσως έχουμε τις εύκολες λύσεις, τις έτοιμες ετικέτες: είναι φασίστας, δεξιός, εθνικιστής κτλ.
Ώστε δημοκρατία γι’ αυτούς τους αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ, τους κουκουλοφόρους, είναι να σκοτώνουν ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνη, να καίνε την Αθήνα, να ρημάζουν, να καταστρέφουν, να επιτίθενται με καδρόνια, να επιτίθενται με πέτρες. Μπορεί να μου πει κανείς αν οι διαδηλωτές στην Κοπεγχάγη είχαν καδρόνια, σακούλια με πέτρες, μολότωφ; Και όμως σε αυτό το ξεφτιλισμένο κράτος, την Ελλάδα, όχι μόνο δεν στιγματίζονται οι αναρχικοί (τα τσιράκια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη σειρά του είναι τσιράκι του Αμερικανισμού και της παγκοσμιοποίησης), αλλά επαινούνται. Γράφει π.χ. ο Κούλογλου στην Lifo (9-12-2009), στενοχωρημένος που τα πράγματα με την εξέγερση των κουκουλοφόρων δεν πήγαν μακριά παρόλο που ο ΣΥΝ δεν έκρυβε την συμπάθειά του για τους διαδηλωτές, πως δέχτηκε τα πυρά (ποια πυρά ήταν αυτά;) της κυβερνητικής συμμαχίας και των ΜΜΕ. Που είδε τα πυρά ο Κ. Κούλογλου όταν όλοι οι ξεφτιλοέλληνες επαινούσαν τους κοπρίτες τους αναρχικούς και στιγμάτιζαν την στάση της Αστυνομίας, επειδή παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνοντας προσαγωγές; Αλήθεια αυτούς του ΣΥΝ δεν τους πείραξαν καθόλου οι εμπρησμοί, τα χτυπήματα, οι μολότωφ; Όταν οι αλήτες οι αναρχικοί, οι κοπρίτες του ΣΥΝ πετούν μολότωφ άραγε δεν παραβιάζουν κανένα δικαίωμα;
Και συνεχίζει ο Κ. Κούλογλου να μιλά για ατιμωρησία της Αστυνομίας. Γιατί δεν μιλά για ατιμωρησία των κουκουλοφόρων; Πότε τιμωρήθηκε κάποιος απ’ αυτούς; Γιατί τρέχουν όλοι οι του ΣΥΝ να τους υπερασπιστούν; Με πρώτο το παλιοτόμαρο, φασίστα Αλαβάνο-Χίτλερ και από πίσω τον καλό του μαθητή τον Τσίπρα, έναν νέο Χίτλερ. Λέει ο κ. Κούλογλου ότι οι αιτίες που οδηγούν τους νέους σε εξέγερση είναι το στρεσογόνο σύστημα μέσης εκπαίδευσης και η έρημος των ελληνικών πανεπιστημίων. Και ευθύνεται η Αστυνομία για αυτήν την έρημο στα πανεπιστήμια ή μήπως οι πανεπιστημιακοί, των οποίων οι περισσότεροι ανήκουν στον ΣΥΝ;
Το να σπάζουμε, να καταστρέφουμε, να καίμε είναι ο καλύτερος τρόπς για να διώξουμε αυτήν την έρημο; Και όταν αυτά τα αποτυπώνει στο χαρτί (άρα είχε και τον χρόνο να τα σκεφτεί) ο Κούλογλου, ένας έγκριτος δημοσιογράφος, τι να πούμε για τους διαμορφωτές της ελληνικής κοινής γνώμης, τον Λαζόπουλο και τον Τριανταφυλλόπουλο, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να παινέψουν αυτά τα τσιράκια του αμερικανισμού (κουκουλοφόρους, αναρχικούς, ΣΥΡΙΖΑ);
Όλους αυτούς που συγκέντρωναν 500 φιάλες στο στέκι ‘’Ρεσάλτο’’ στο Κερατσίνι δήθεν για ανακύκλωση. Ποιον κοροϊδεύουν κ. Κούλογλου, κ. Λαζόπουλε, κ. Τριανταφυλλόπουλε; Για μολότωφ τα ήθελαν. Έτσι διαπαιδαγωγούν οι του ΣΥΝ τα παιδιά τους και τον ελληνικό λαό. Να πετούν μολότωφ, να ληστεύουν τράπεζες κτλ. Συλλάβανε τα παιδιά του κ. Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΝ να προβαίνουν σε καταστροφές. Πότε τιμωρήθηκαν αυτά τα παιδιά, μπορείτε να μου απαντήσετε κ. Κούλογλου; Με επέμβαση του κ. Βούγια (πως να ξεχάσει τις καταβολές του;) αφέθηκαν ελεύθεροι. Να μας πει για τον γιο του Βούτση που εισέβαλε στην τράπεζα να την ληστέψει. Αν το έκανε αυτό το παιδί ενός δεξιού τι θα έλεγε ο κ. Κούλογλου, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ο κ. Λαζόπουλος, ο αισχρός υβριστής των πάντων; για όλα τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ μια απέραντη σιωπή, μια ένοχη σιωπή. Γι’ αυτήν την σιωπή την προστατεύουσα τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησες ποτέ κ. Κούλογλου, κ. Τριανταφυλλόπουλε, κ. Λαζόπουλε;
Με αυτές τις ορδές των νεοβάρβαρων φασιστών που επαγγέλονται τους αναρχικούς, με αυτούς κ. Κούλογλου θα φτιάξετε παιδεία και πολιτισμό; Με αυτούς θα αναμορφώσετε την Ελλάδα; Χάρισμά σας...
Αλλά μην το παίζετε και προοδευτικοί, δημοκράτες. Για σας όλους ισχύουν τα λόγια του Δημοσθένη: ‘’ους αν φαίνησθε τιμώντες και αγαπώντες, τούτοις όμοι δοκείται είναι’’.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ

Τα νεοταξικά παπαγαλάκια, οι νεροκουβαλητές μιας αριστεράς δήθεν προοδευτικής, δήθεν στρατευμένης στα συμφέροντα του λαού, αποκαλύπτονται με αφορμή τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τους μιναρέδες στην Ελβετία. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι Ελβετοί αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος να απαγορευτεί η ανέγερση νέων μιναρέδων στη χώρα (προσοχή, όχι τζαμιών). Υπέρ της απαγόρευσης ψήφισε το 57,5% όσων προσήλθαν στις κάλπες (συμμετοχή 53%). Δεν είναι σκοπός μου να εξετάσω αν μια τέτοια απαγόρευση είναι σωστή ή όχι. Άλλωστε καθένας δικαιούται να έχει μια γνώμη επ’ αυτού. Θέλω να καταδείξω ότι όλος αυτός ο συρφετός της μαζικής χειραγώγησης δεν ανέχεται διαφορετικές γνώμες από αυτές που υπηρετεί, ακόμα και αν αυτές οι διαφορετικές γνώμες είναι η με δημοκρατικό τρόπο έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο γύρω από το θέμα αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος παρουσιάζεται σε ΟΛΑ τα ειδησεογραφικά sites από το πρίσμα των αντιπάλων της απαγόρευσης. Διαβάζουμε λοιπόν (εντελώς ενδεικτικά) για έκφραση μισαλλοδοξίας και σοκ (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1080429&lngDtrID=245), σάλο, προσβολή στο Ισλάμ, διάκριση, ακροδεξιά (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=508805), παραβίαση δικαιωμάτων, αρχή του προβλήματος (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/12/2009_311012), καταδίκη της απόφασης, αντιδράσεις, επίθεση στην θρησκευτική ελευθερία, (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=302202&ct=2&dt=30/11/2009), επίθεση κατά της συνύπαρξης, πρόκληση, εξτρεμισμό,   (http://www.express.gr/news/world/239733oz_20091201239733.php3), λανθάνουσα ξενοφοβία, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μίσος

(http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4946613,00.html), καταφανή διάκριση, αρνητικές συνέπειες, αδικαιολόγητο περιορισμό, απόφαση αντίθετη με το διεθνές δίκαιο (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11411&subid=2&pubid=1401790).

Όλα αυτά από εκείνους που συνηθίζουν να επικαλούνται τον Βολταίρο όταν επιζητούν την ανοχή στα όσα εξωφρενικά κατά καιρούς ξεστομίζουν. Όταν όμως ένας λαός εκφράζει την θέληση του μέσω δημοψηφίσματος τα ξεχνάνε όλα, ξεχνάνε και τις δημοκρατικές προσωπίδες τους και πολεμούν για να πνίξουν την αντίθετη άποψη σε έναν χείμαρρο προσβολών, ύβρεων και κινδυνολογιών. Θαυμάστε δημοκρατικό ήθος...Τι μας λένε στην ουσία αυτοί οι φαιδροί; Μας λένε ότι είτε θα συμμορφωνόμαστε με τις επιταγές τους ή θα μας γονατίσουν πολεμώντας μας από παντού.

Ας ξυπνίσουν από την ολοκληρωτική φαντασίωσή τους. Θα υπάρχουν πάντα αντίθετες φωνές. Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το πολιτικά ορθό όπως το ορίζουν οι εξουσιαστές. Θα υπάρχουν πάντα σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και όλες αυτές οι φωνές θα δυναμώνουν όλο και περισσότερο όσο αυτή η εξουσιαστική ψευτοδιανόηση πασχίζει να μας πνίξει στα ψέμματά της.
Γιάννης

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα (αλλά και παγκοσμίως) πάσχει σοβαρά. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι οι ιδεοληψίες επικρατούν της λογικής. Αντί ο πολιτικός λόγος να υπηρετεί την αλήθεια και να αναζητεί το βέλτιστο για την πολιτεία και την κοινωνία, κατήντησε φτηνή ρητορεία που ακολουθεί προδιαγεγραμμένα σχήματα. Ειδικά στην χώρα μας οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το πως θα παρουσιάσουν τα πράγματα με τρόπο που να συντηρεί τα κομματικά θέσφατα και να υπηρετεί τα προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντά τους, παρά για το κοινό καλό.

Οι κυβερνώντες αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μόνο λίγα δεν είναι, αναλώνονται να μας πείσουν ότι τα αντιμετωπίζουν.  Πρόσφατο παράδειγμα οι φιλόδοξες εξαγγελίες για την εμπέδωση της δημόσιας τάξης στο κέντρο της Αθήνας. Ο χαμένος στην φιλαυτία του υπουργός ‘’Προστασίας του Πολίτη’’ γέμισε την πόλη περιπολούντες αστυνομικούς μόνο και μόνο για το θεαθήναι, χωρίς να προκύπτει ουσιαστικό έργο. Αντί να συγκρουστεί πραγματικά με το παρακράτος των Εξαρχείων προσπάθησε να το επικαλύψει με την παρουσία ενστόλων. Σαν να μιλάμε για βρωμιά που μπορείς να την παραχώσεις κάτω από το χαλάκι... Πόσο επιτυχημένη ήταν η πολιτική αυτή φάνηκε από το πρόσφατο περιστατικό της επίθεσης σε περιπολούντες αστυνομικούς στα Εξάρχεια, με έναν από τους αστυνομικούς να φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν κατ’ επανάληψη τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν φτάνουν στα αυτιά μας γιατί τα τσιράκια της δημοσιογραφίας τα αποσιωπούν ή τα υποβαθμίζουν.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε αμέτρητα παρόμοια παραδείγματα, τόσο από την νέα (θυμηθείτε της κωλοτούμπες περί οικονομίας) όσο και από την απελθούσα κυβέρνηση (και πάλι θυμηθείτε της κωλοτούμπες περί οικονομίας) αλλά και τα μικρότερα κόμματα. Το θέμα είναι σοβαρό. Δεν παράγεται πολιτική σε αυτόν τον τόπο. Δεν αναζητούνται λύσεις. Μόνο διαχείριση γίνεται, με γνώμονα την δημοσκοπική αποτύπωση της κοινής γνώμης. Κανείς δεν ασχολείται με το τι είναι σωστό για τον λαό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τι είναι εύκολο για σερβίρισμα στον λαό. Σερβίρουν ευχολόγια και μεγαλοστομίες, μισές αλήθειες εν είδει δικαιολογιών και μετά παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις για να διαπιστώσουν αν κατάφεραν να μας δουλέψουν ή αν πρέπει να πούνε κι άλλα ψέματα, κι άλλες μισές αλήθειες. Και ταυτόχρονα επιδίδονται ολόψυχα σε αυτό που τους ενδιαφέρουν πραγματικά, δηλαδή πως θα φάνε το δημόσιο χρήμα.

Δέσμιοι των κομματικών τους γραμμών αναπαράγουν αυτάρεσκα τα παρωχημένα στερεότυπα που τους εκφράζουν. Κάποιοι το παίζουν προοδευτικοί, άλλοι σοβαροί και μετρημένοι, άλλοι πατριώτες και άλλοι κοινωνικοί αγωνιστές. Και η καημένη η αλήθεια περιμένει μάταια κάποιον να την δικαιώσει.

Για την αριστερά πραγματικά δεν ξέρω καν αν αξίζει να χαλάει κανείς το σάλιο του. Οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα κατανόησης βασικών εννοιών. Οι προβληματισμοι τους επιλύονται με λογική τρίχρονου παιδιού. Π.χ. αν υπάρχει διένεξη της Ελλάδας με άλλη χώρα τότε φταίει πάντα η κακή Ελλάδα (Σκοπιανό, Βόρειος  Ήπειρος, ελληνοτουρκικά). Αν υπάρξει οποιοδήποτε περιστατικό με εμπλοκή αστυνομικού εκ προϊμίου θα φταίει αυτός. Η δε κριτική της αριστεράς στις τρομοκρατικές ενέργειες είναι η εξής:

1: η αστυνομική/κρατική βία γεννάει (ως φυσιολογική αντίδραση) την τρομοκρατική βία

2: τα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι προβοκατόρικα, με σκοπό να φοβίσουν το λαϊκό κίνημα (άρα υποκινούνται/εκτελούνται από κρατικούς παράγοντες)

Το γεγονός ότι το ένα αναιρεί το άλλο δεν έχω την απαίτηση να το αντιληφθούν αριστεροί. Άλλωστε για να μην πολυμπερδεύονται έχουν βρει το σύνθημα ‘’μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος’’ και έτσι τα αντιπαρέρχονται όλα.

Αν η αριστερά που ευαγγελίζεται την αλήθεια, την ρήξη και την ανατροπή είναι τόσο εγκλωβισμένη σε παράλογα σκεπτικά που την οδηγούν τελικά σε ρήξη... με την πραγματικότητα, τότε τι να περιμένει κανείς και από τους δεξιούς και κεντρώους κλέφτες του δημοσίου χρήματος...

Το λυτρωτικό φως στην άκρη του τούνελ μάλλον αργεί να φανεί και μέχρι τότε συμβιβαζόμαστε αποχαυνωμένοι με μερικές λάμπες που τρεμοπαίζουν, μέχρι οι ποντικοί να ροκανίσουν και το τελευταίο καλώδιο...
Γιάννης